Mededelingen Korps Rijdende Artillerie: In memoriam Johannes Jacobus Henricus (Jan) van Wetten

Mededelingen Korps Rijdende Artillerie

In memoriam Johannes Jacobus Henricus (Jan) van Wetten, 04-08-2018

EDE - Wie kon vermoeden dat Jan, nadat hij op 13 juni j.l. de deur van ons Museum achter zich sloot, nooit meer zou terugkeren om zijn vrijwilligerstaak van conservator voort te zetten?

Totaal verbijsterd zijn we als we horen dat onze "jongste" is getroffen door een paar snel groeiende monsters in zijn hoofd.

Zo snel dat we op zaterdag 4 augustus met familie, Rijders en bij Rijders betrokkenen in Ede definitief afscheid van Jan hebben genomen. Dit gebeurde met bij een afscheid van een Korpsadjudant behorend Rijdersceremonieel dat tot veel waardering leidde. Bovendien hing die dag op de Legerplaats bij Oldebroek de Nederlandse vlag halfstok.

Jan ging, nadat hij als kapitein op een Haagse functie met Functioneel Leeftijdsontslag (FLO), vrijwel direct als vrijwilliger aan de slag in ons Museum. Nu al bijna 12 jaar. Vorig jaar november ontving Jan voor zijn inzet een zilveren rijder uit handen van de Korpscommandant.

Voordat Jan bij het Museum ging werken had hij al een rijk Rijdersverleden. Na de KMS en de bekende startfuncties ging Jan een scala aan functies bij de 11 Afdeling vervullen. 1975-1978 toegevoegd S4 1978-1982 C-Afdelingsterreinmeetgroep 1982-1985 Btowi 2e Batterij 1985-1990 Afdelingsadjudant/Korpsadjudant 1990-1994 Adjudant personeelszaken. In die laatste periode was Jan nauw betrokken bij de verhuizing van de Oranjekazerne naar de Saksen Weimarkazerne ('91) en 200 jaar KRA ('93) In een deel van genoemde functies mocht ik Jan van nabij meemaken.

De humor, kennis en inzet van Jan zullen we missen en zullen ons nog heel lang bij blijven. We hopen dat zijn geliefde Bertha en zijn (klein)kinderen de moed zullen vinden om het hoofd weer op te heffen en het verdriet een plaats te geven.

Qui lance la foudre au combat? Recoit la mort, ne se rend pas? C'est l'Artillerie Legere! Rust in vrede Jan. Marius van Pelt OBE Lkol tit bd der Rijdende Artillerie Museumdirecteur

  2 reacties